Äripäev: Võlakirjad tooksid Eesti pildile

"Riigil võiks olla ka põhimõtteline huvi pakkuda kohalikele elanikele investeerimise ja tootluse teenimise võimalust," ütles Tallinna börsi juht Rauno Klettenberg.


Äripäev: Võlakirjad tooksid Eesti pildile

16. septembri Äripäev kirjutab, et rahandusala spetsialistide hinnangul tuleks Eestile sarnaselt teiste Euroopa riikidega võlakirjade emiteerimine vaid kasuks, riik seda aga endiselt vajalikuks ei pea.


Eesti on hetkel ainus Euroopa Liidu riik, kellel ei ole oma võlakirjaprogrammi. See aga ei tähenda nagu meil puuduks riigivõlg. Eesti riigivõlg on küll Euroopa Liidu väikseim ehk moodustab umbes 10% SKTst, kuid oleme selle peamiselt laenanud välismaistelt finantsinstitutsioonidelt. See tähendab, et riigivõla eest makstav intress läheb Eestist välja ja meie inimestel pole võimalust sellest osa saada. “Riigil võiks olla ka põhimõtteline huvi pakkuda kohalikele elanikele investeerimise ja tootluse teenimise võimalust,” ütles Tallinna börsi juht Rauno Klettenberg.


Loe Äripäevast lähemalt, millist eeskuju annavad võlakirjade osas Läti ja Leedu ning kuidas aitaks võlakirjade emiteerimine ja suurem investorite tähelepanu püüdmine kaasa riigi jaoks välismaise kapitali ligi meelitamisele: siin