Galerii: FinanceEstonia liikmed kohtusid rahandusministriga

FinanceEstonia 4 mai üldkoosoleku lõpus kohtusid klastri liikmed rahandusminister Sven Sesteriga ning vestlesid Eesti finantsturgude arengu teemadel.

FinanceEstonia 4 mai üldkoosoleku lõpus kohtusid klastri liikmed rahandusminister Sven Sesteriga ning vestlesid Eesti finantsturgude arengu teemadel.

Vestlusringi alguses tutvustas Sester riigi eelarve strateegiat ja prioriteete, sh tööjõumaksude langetamise tagamaid ja võimalikke kasutegurid, sh madalapalgaliste maksusoodustuste temaatikat. Ministri kindel sõnum oli, et ühine eesmärk peab olema majandust ergutada, mistõttu peaks keskenduma seda soosivatele meetmetele.

Arutati ka selle üle, kuidas suurendada kohaliku kapitali tugevamat osalemist Eesti majanduses, sh  pensionifondide ja investorite suuremat osalemist Eesti majanduses. Tõdeti, et riik võiks pakkuda juurde investeerimisinstrumente ning ka riigivõlakirjad ei ole tabuteema. Majandust elavdavatest meetmetest räägiti eraldi valitsuskabineti otsusest vabastada tööandjad töötajate heaks tehtavatest tervise- ja spordikulutuste erisoodustusmaksust kuni 400 euro ulatuses töötaja kohta aastas.

Ühiselt pakuti välja võimalusi, kuidas kapitalipakkumist ja -nõudlust elavdada ning millised on selleks peamised takistused. Arutati riigi võlakirjade temaatikat ning ettevõtete börsile toomise võimalusi, finantssektori innovatsiooni ning selle üle, kuidas riik saaks selles rohkem abikätt ulatada. Jutt jõudis ka infotehnoloogiliste lahenduste ning inimeste distantsilt tuvastamiseni.

Rahandusminister Sven Sester kui ka FinanceEstonia liikmed avaldasid head meelt nii kõrgel tasemel sisulise dialoogi võimaluse eest.