FinanceEstonia osales kahel fintech teemalisel kohtumisel Helsingis

14. märtsil toimus Helsingis Nordic Fintech Meetup ning FinanceEstonia ja Soome organisatsiooni Finance Finland (Finanssiala) kohtumine. FinanceEstoniat esindas mõlemal kohtumisel fintech töögrupi juht Kaido Saar.

14. märtsil toimus Helsingis Nordic Fintech Meetup ning FinanceEstonia ja Soome organisatsiooni Finance Finland (Finanssiala) kohtumine. FinanceEstoniat esindas mõlemal kohtumisel fintech töögrupi juht Kaido Saar.

Nordic Fintech Meetupile oli kogunenud kuni sada inimest, esindades Põhjamaade finantstehnoloogia ettevõtteid, fintechkeskusi, panku kui ka finantsvaldkonna tugiteenuste pakkujaid.

Kaido Saar tegi kohtumisel ettekande Eesti fintech maastikust ja FinanceEstonia tegemistest. Enim elevust tekitas Eesti tähelepanu ICOdele, e-residentsus ja FinanceEstonia poolt korraldatud Fintech Forumi põhiküsimus Euroopa ühtsest digiturust finantsteenuste osas.

Lisaks tegid ettekanded Copenhagen Fintech juht Thomas Krogh Jensen, Oslo Fintech Hub / The Factory juht Ingar Bentsen, kes tutvustasid sealset keskkonda ja võimalusi fintech ettevõtete kasvu kiirendamiseks. Samuti said sõna ürituse korraldajad, Soome kogukonna esindajad Fintech Finland Assocationist ja Helsinki Fintech Farmist. Kohal olid ka mitmed Eesti ettevõtjad, kes said osa ürituse programmist kui ka sellele järgnenud networkingust.

Samal päeval toimus Helsingis ka kohtumine FinanceEstonia ja vastava Soome organisatsiooni Finance Finland (Finanssiala) vahel, kus arutati mõlema organisatsiooni prioriteete ja vastava riigi finantssektori osaliste jaoks aktuaalseid probleemkohti.

Finance Finlandi poolt osalesid kohtumisel rahvusvahelise suhtluse eest vastutav Mari Pekonen-Ranta ja digitaliseerimise eest vastutav Dominique Jaurola. Muuhulgas lepiti kokku edasises tihedamas suhtlemises ja koostöös.

Finance Finland on Soome finantssektorit ühendav organisatsioon, kuhu kuuluvad nii pangad, kindlustusandjad, finantseerimisasutused, väärtpaberite vahendajad, fondihaldurid ja muud Soomes tegutsevad finantssektori ettevõtted. Organisatsioonil on 180 liiget ja seal töötab 55 inimest.