FinanceEstoniaga liitus neli uut liiget, kokku on liikmete arv 49

FinanceEstoniaga liitus veebruaris neli uut liiget, kokku on liikmete arv 49. Uusimad liitujad on DataMe, Inwise, Funderbeam ja IPF Digital.

DataMe on isikuandmete töötlemisega tegelev finantstehnoloogia ettevõte, mille meeskond on loonud krediidiregistri. Krediidiregister koondab endas eraisikute laenupäringuid, sõlmitud laenulepinguid ja laenude tagasimakseid.

Andmed DataMe platvormis pärinevad laenuandjatelt ja uuenevad reaalajas. Platvormis olevatele andmetele pääsevad ligi inimesed, kes soovivad enda andmeid vaadata või ettevõtted, kellel on kliendi nõusolek ja koostööleping DataMe-ga. Ettevõtte eesmärk on läbi andmete analüüsi tõsta inimeste krediiditeadlikkust ja vähendada finantsettevõtete ees tekkivaid võlgnevusi.

Funderbeam on maailma startup-investeeringute kauplemiskeskkond, mis sulatab kokku idufirmade andmed, investeerimissündikaadid ning online-kauplemise.

Funderbeami abil on senisest lihtsam investeerida start-up’idesse üle kogu maailma. Ühtlasi toob kauplemiskeskkond likviidsuse varaklassi, kus investeeringutega kauplemine siiani praktiliselt võimatu on olnud.

Inwise on faktooringu platvorm, kus ettevõtted saavad müüa enda müügiarved oksjonil kõrgeima pakkumise teinud investoritele. Selliselt loob Inwise lühiajalise investeerimisinstrumendi, millel on mõistlik risk ning hea tootlus.

Platvormi klientideks on väikesed ning keskmise suurusega ettevõtted, kes pole võimelised enda käibekapitali vajadusi rahuldama pankade kaudu. Inwise töötab põhimõttel, et investorid võtavad riski arve maksja vastu. Arve pannakse oksjonile alles siis, kui arve maksja on kinnitanud, et arve on tõene ning ilma vaidlusaluste küsimuste ning tasaarveldamise võimalusteta. Investorite jaoks valib Inwise välja finantsiliselt usaldusväärsed deebitorid ning arved.

IPF Digital on juhtiv tarbimislaenude pakkuja Eestis aastast 2006. IPF Digital on kaubamärkide Credit24, Sving ja Hapí omanik.

Ettevõte opereerib Soomes, Eestis, Lätis, Leedus, Poolas, Hispaanias ja Austraalias. 2015. aastast kuulub IPF Digital Londoni börsil noteeritud International Personal Finance gruppi. Ettevõte omab Finantsinspektsiooni tegevusluba.