Millised olid 2016. aasta Baltikumi mõjukaimad tehingud?

2016. aasta oli Baltikumi tehinguturul rekordiline, seda nii tehingute mahu kui koguväärtuse osas. Regiooni vedaja oli Eesti, kuivõrd tehingute kogumahust 25% toimus Eestis.

2016. aasta oli Baltikumi tehinguturul rekordiline, seda nii tehingute mahu kui koguväärtuse osas. Regiooni vedaja oli Eesti, kuivõrd tehingute kogumahust 25% toimus Eestis. 

Suurimad konsolideerumised toimusid möödunud aastal panganduse, energeetika ja jaekaubanduse valdkondades. Välisinvestorite radaril on järjest enam IKT ja tervishoidu sektor, mida toetab tugevasti ka Eesti e-riigi kontseptisoon. Erakapital on globaalselt, nagu ka meie regioonis, üliaktiivne ja otsib jätkuvalt sobilikke investeerimisobjekte.

Ellex, koostöös maailma juhtiva tehinguseire ettevõttega MergerMarket, koostab juba viiendat aastat põhjalikku M&A tehinguturu analüüsi. MergerMarketi andmetel oli 2016. aasta ka Põhjamaade regioonis rekordiline (tehingute koguarv 1012; kogumaht 58,9 miljardit eurot; enim tehinguid toimus tööstuse, farmaatsia ja biotehnoloogia valdkondades). Raporti leiad täismahus siit

Loe ka Äripäevas ilmunud Baltikumi ja Eesti tehinguturgu analüüsivat intervjuud M&A valdkonna partnerite Sven Papi ja Risto Vahimetsaga siit