Redgate Capital sai First North turu ülebaltiliseks nõustajaks

Eesti investeerimispanganduse ettevõte Redgate Capital on 21. jaanuarist Nasdaq Balti First North turu ülebaltiline nõustaja. Redgate Capital oli juba varem First North turu nõustaja Tallinnas ning omab nüüdsest nõustaja staatust ka Riia ja Vilniuse First North turul.

Eesti investeerimispanganduse ettevõte Redgate Capital on 21. jaanuarist Nasdaq Balti First North turu ülebaltiline nõustaja. Redgate Capital oli juba varem First North turu nõustaja Tallinnas ning omab nüüdsest nõustaja staatust ka Riia ja Vilniuse First North turul.

Ülebaltilise nõustaja roll tähendab, et ettevõte saab nõustada First North turule pürgivaid ettevõtteid kõigis kolmes Balti riigis.

Nõustaja roll on kasvuettevõtteid juhendada kauplemiseelsel ja -järgsel perioodil ning aidata neil täita First North turu reeglitest tulenevaid kohustusi.

Nasdaq Balti First North turu eesmärk on võimaldada väikese ja keskmise suurusega ettevõtetele ligipääsu kasvukapitalile. Alustavatel ettevõtetel on lihtsam saada First Northil avalikult kaubeldavaks, kuna regulatiivsed nõuded on reguleeritud turuga võrreldes leebemad. 

„Redgate Capital on suurepärane täiendus First North turu ülebaltiliste nõustajate perekonda,“ ütles Nasdaq Balti börside juht Daiga Auziņa-Melalksne. „Õnnitlen Redgate Capitali ülebaltiliseks nõustajaks saamise puhul ja soovin nende tiimile edu kapitaliturult raha kaasata soovivate Balti ettevõtete toetamisel.“

„Meil on hea meel olla nüüdsest ametlik First North turu nõustaja ka Lätis ja Leedus. Eestis oleme First North turu nõustaja olnud juba pikka aega ja aidanud ettevõtetel First Northi vahendusel raha kaasata. Mainor Ülemiste ja Magnetic MRO võlakirjad on heaks näiteks, kuidas erineva valdkonna ettevõtted saavad kasutada First North turgu raha kaasamiseks ja samal ajal teha oma väärtpaberid kohalikele jaeinvestoritele kättesaadavaks. Investeerimispanganduse ettevõttena soovime panustada Balti ettevõtete nõustamisse eelkõige just kapitalituru tehingute osas,“ ütles Redgate Capitali juhatuse liige Aare Tammemäe.

Redgate Capital on Baltikumi juhtiv investeerimispanganduse ettevõte. Redgate Capital tegutseb Finantsinspektsiooni väljastatud investeerimisühingu tegevusloa alusel. Ettevõte asutati 2008. aastal ning on spetsialiseerunud väikese ja keskmise suurusega Balti ettevõtete nõustamisele raha kaasamisel, ühinemistel ja ülevõtmistel ning kinnisvaratehingutel. Redgate Capital on üks suurematest ja edukamatest nõustajatest kapitali kaasamise valdkonnas Baltikumis ning korraldanud väärtpaberiemissioone nii Nasdaq Balti põhiturul kui First Northil. Omades suurimat investorite võrgustikku Baltikumis, on Redgate Capital üks eelistatuim nõustaja kasvuettevõtetele kapitali kaasamisel.

Nasdaq, Inc. on maailma juhtiv kauplemis-, börsitehnoloogia-, noteerimis-, teabe- ja avalike ettevõtete teenuste pakkuja, tegutsedes kuues maailmajaos. Maailma esimese elektroonilise börsi loojana kasutatakse meie tehnoloogiat enam kui 85 väärtpaberiturul rohkem kui 50 riigis. Ligikaudu üks kümnest väärtpaberitehingust maailmas tehakse Nasdaqi tehnoloogia vahendusel. Nasdaq on koduks 4000 noteeritud ettevõttele, mille turuväärtus on kokku üle 15 triljoni dollari. Loe täpsemalt: nasdaq.comnasdaqbaltic.com.