Saame tuttavaks #19: Advokaadibüroo FORT partner Merit Lind: tegutseme eesmärgiga tuua lähemale reaalsus Eestist kui edumeelsest ettevõtluskeskusest

Advokaadibüroo FORT on sama vana kui FinanceEstonia - tänavu tähistavad nad oma kümnendat tegevusaastat. Uurisime ettevõtte partner Merit Linnult lähemalt, millega FORTi tiim tegeleb ja mida peavad nad Eesti majanduse suurimateks väljakutseteks.

Advokaadibüroo FORT on sama vana kui FinanceEstonia – tänavu tähistavad nad oma kümnendat tegevusaastat. Uurisime ettevõtte partner Merit Linnult lähemalt, millega FORTi tiim tegeleb ja mida peavad nad Eesti majanduse suurimateks väljakutseteks.

Ütlete oma veebilehel,  et FORT on esimene baltikumiülene uue põlvkonna advokaadibüroo. Kui kaua te tegutsenud olete?

Advokaadibüroo FORT tegevuse algusest möödub sel sügisel juba 10 aastat. Oleme FinanceEstoniaga üheealised ning ka meie eesmärk on sarnane – tegutseme iga päev eesmärgiga tuua lähemale reaalsus Eestist kui edumeelsest ja pulseerivast ettevõtluskeskusest. Just sel põhjusel me ka FinanceEstoniaga 2017. aastal liitusime.

Oleme klientide poolt kõrgelt hinnatud partneriks nii tehingute, finantsregulatsioonide kui kohtuvaidluste alal. Fintech’id ja uued tehnoloogiad on meie eriline kirg ning usume selliste uutel tehnoloogiatel põhinevate ärimudelite võimesse raputada kõiki valdkondi. Meie tugev maksualane kompetents võimaldab meie meeskonnal mõista, kuidas raha hingab. Ja me oleme hingelt rohelised – meie keskkonnaõiguse spetsialistid panustavad agaralt uute jätkusuutlike ärimudelite kujundamisse. Advokaatide igapäevategevuse reaalsust arvestades väärib tegelikult märkimist, et meie tiimis on advokaate, kes ei ole juba pool aastat paberit kasutanudki. 

Mida mõtlete uue põlvkonna all?

Uue põlvkonna advokaadid tähendavadki meie arvates klientidele jätkusuutliku mõtteviisiga tehnoloogiahuvilisi äripartnereid.

FORT aitab klientidel eesmärgid teoks teha. Me oleme kaasamõtlejad, mitte üksiknõu andjad, ning meie inimesed saavad ja tahavad olla uute väljakutsete eesliinil. Tippspetsialistid, kes neid väärtusi jagavad, on alati meie ridadega liituma oodatud.

Lisaks Lätile ja Leedule tegutsete ka Valgevenes. Kui palju tööd teil seal turul on?

Tegutseme Baltikumiüleselt ning samuti on meil partnerbüroo Valgevenes. Viimaste aegade keerulistes oludes Valgevenes panustasime ühiselt sellesse, et aidata meie sealsetel klientidel ettevõtlust jätkata Baltikumi turvalisemas keskkonnas. FORTi bürood Lätis ja Leedus on tuntud eelkõige oma kiirelt ja efektiivselt toimetavate tehingunõustamise tiimide poolest. 

Kui suur tiim teil on?

Hetkel on meil Baltikumis kokku 40 advokaati, nõustajat ja juriidilist assistenti.

Kui mõelda Eesti majandusele laiemalt, siis mis on meie majanduse ja finantssektori suurim väljakutse praegu? Kuidas seda saavutada?

Mis majanduse ja finantssektori väljakutseid puudutab, siis eks Eesti väiksus ja ka asukoht teeb investorite veenmise, miks nad oma panused just meie peale peaksid tegema, paratamatult kestvalt keeruliseks. Viimaste aastate üheks täiendavaks murekohaks on olnud vastuoluliste signaalide jõuline kuulutamine, mida Eesti parameetrites majandus endale lubada ei tohiks. Avatus, paindlikkus ning tehnoloogiliste lahenduste julge kasutamine võiksid olla meie peamisteks tugevusteks ning tehnoloogiasektori ettevõtete viimase aja edulood kasvatavad loodetavasti enesekindlust, et sellelt kursilt ei tohiks kõrvale kalduda.

FinanceEstonia tähistab tänavu oma kümendat sünnipäeva. Mida võiks pidada FinanceEstonia suurimaks saavutuseks seni?

FinanceEstonia suurimaks saavutuseks on meie arvates tõhusalt koostoimiva kogukonna loomine, mis võimaldab finantssektori kiire arengu kontekstis mõtestada ja suunata arutelusid kõige põletavamatel teemadel. Hindame kõrgelt ka FinanceEstonia julgust olla eesvedajaks tulevikuteemadel! FinanceEstoniat ühe sõnaga iseloomustamiseks tuleks arvatavasti kasutada moesõna „kogukondlik“.