Saame tuttavaks #11: Tieto Estonia

Sel suvel liitus FinanceEstoniaga möödunud aasta lõpul kahe suure põhjamaise tehnoloogiaettevõtte ühinemisel moodustunud konsultatsiooniettevõte TietoEVRY, mis pakub erinevaid IT-alaseid teenuseid koos finantsvaldkonnale keskenduvate lahendustega. Uurisime neilt lähemalt, mis tõi neid FinanceEstoniasse ning millised on nende ootused liikmelisusele.

Sel suvel liitus FinanceEstoniaga möödunud aasta lõpul kahe suure põhjamaise tehnoloogiaettevõtte ühinemisel moodustunud konsultatsiooniettevõte Tieto Estonia, mis pakub erinevaid IT-alaseid teenuseid koos finantsvaldkonnale keskenduvate lahendustega. Uurisime neilt lähemalt, mis tõi neid FinanceEstoniasse ning millised on nende ootused liikmelisusele.

Olete FinanceEstonia uusim liige. Kust sündis otsus liituda? 

FinanceEstoniaga liitumist oleme kaalusime juba mõnda aega, kuna TietoEVRY tegutsemisvaldkonnad kattuvad paljuski FinanceEstonias esindatud ettevõtete valdkondadega. Meie hinnangul võimaldab FinanceEstonia toimimismudel koostööd sektoris laiemalt ning koos midagi olulist ära teha. Olgu selleks siis uute ekspordivõimaluste leidmine või Eesti finantssektori IT-lahenduste tutvustamine.  

Millised on teie ootused koostööle ja liikmelisusele? Kas olete seadnud endale konkreetseid eesmärke, mida saavutada? 

Soovime olla FinanceEstonia aktiivne liige ning osaleda erinevates valdkondlikes töögruppides.  

Veebilehel tutvustate end kui Põhja-Euroopa suurim IT-ettevõte. Kus te tegutsete ja milliseid probleeme lahendate?  

TietoEVRY on sündinud kahe suure põhjamaise tehnoloogiaettevõtte Tieto ja EVRY ühinemisel 2019. aasta lõpul. Oma tegevustes oleme spetsialiseerunud suurte infosüsteemide loomisele, integreerimisele, hooldusele ja arendamisele. Tegeleme päevast päeva sellega, et innovatsioon ja digitaliseerumine jõuaks igasse elu- ja ärivaldkonda. Meie missiooniks on infoühiskonna ehitamine.  

Mis on Tieto sünnilugu? 

Pakume IT-alaseid konsultatsiooni-, arendus- ning hooldusteenuseid, mis hõlmavad nii äriprotsesside analüüsi ja arendust, infotehnoloogiliste strateegiate koostamist kui ka tarkvarasüsteemide analüüsi, ehitamist, integreerimist ja juurutust. 

EasyFS tootegrupp koondab enda alla erinevaid finantsvaldkonna lahendusi, mis on TietoEVRY poolt 15 aasta jooksul omandatud ja arendatud. Tänaseks on EasyFS all olemas kogu pangandusteenuse pakkumiseks vajalik tarkvara. Baltikumi turule sisenev finantsteenuse pakkuja saab meie käest kogu lahenduse algusest lõpuni. Meie lahenduses on olemas kõik pangatooted alates maksetest ja deposiitidest ning lõpetades liisingu ja faktooringuga. Pakume ka raamatupidamise ja raporteerimise lahendust ning digikanaleid.

Millal tegevust alustasite, kuidas on teie töö aja jooksul muutunud? 

Eestis oleme tegutsenud alates 1994. aastast, seega oleme juba üle 25 aasta olnud usaldusväärne ja tugev partner kõigile oma klientidele. Tänaseks töötame rahvusvahelise meeskonnana, meie töötajad on 17 riigist. Pakume oma klientidele kõiki tänapäevaseid tehnoloogilisi lahendusi, kasutame kaaseaegseid arendusmeetodeid ja vahendeid.  

Tegutsete nii Eestis kui välismaal. Kui suur teie ettevõte on? Palju Teil töötajaid on? 

TietoEVRY annab tööd 24 000 eksperdile üle kogu maailma, kellest ligikaudu 1000 baseeruvad Baltikumis ning neist omakorda 300 Eestis. Kokku teenindame tuhandeid avaliku ja erasektori ettevõtteid rohkem kui 90 riigis. 

Mis teie töö tulemusena muutub Eestis paremaks? 

Oleme osalenud mitmes riigi jaoks olulises tehnoloogilise lahenduse välja töötamise projektis. Meie panuse on saanud muuhulgas Eesti Hariduse Infosüsteem, Haridusportaal, Eesti Loto veebikeskkond jne. Meie süsteemide peal töötavad suured eraettevõtted nii laevandusest kui pangandusest.  

Mis on teie arvates Eesti majanduse ja finantssektori suurim väljakutse praegu? 

Hetkel on Eesti majanduse suurim väljakutse COVID-19 põhjustatud  majanduslangus nii Eestis kui  maailmas. Väljakutse üldisemalt on meie majanduse avatus ja suurus. Oleme riigina väga sõltuvad meie peamiste partnerite käekäigust ja peame tegema tarku otsuseid, sest ressursid on meie suuruse ja asukoha tõttu piiratud.  

Eelnevast tingituna on Eesti  olnud  juba aastaid  tark arendamaks oma IT võimekust ja leidmaks innovaatilisi digilahendusi nii riigi kui majanduse toimimiseks, kuid selles vallas on veel palju teha.  

Tieto Estonia kohta uuri lähemalt siit: https://www.tieto.com/ee/