Selgusid Nasdaq Baltic Awards 2021 võitjad

Nasdaq kuulutas välja Nasdaq Baltic Awards 2021 võitjad. Nasdaq Baltic Awards tunnustab börsiettevõtteid investorsuhete, läbipaistvuse ja hea ühingujuhtimise valdkonnas.

Nasdaq kuulutas välja Nasdaq Baltic Awards 2021 võitjad. Nasdaq Baltic Awards tunnustab börsiettevõtteid investorsuhete, läbipaistvuse ja hea ühingujuhtimise valdkonnas.

Parimate investorsuhetega ettevõtte välja selgitamisel võetakse arvesse nii investorsuhtluse kvaliteeti kui ka ettevõtte aktsia tootlust. Lisaks selgitati välja aasta maaklerfirma, aasta börsisündmus ja aasta artikkel.

„Pandeemia paneb üle kogu maailma proovile nii üksikisikud kui ühiskonnad, ettevõtjad ja tarbijaid, valitsused ja investorid. Ma ei ole mitte ainult julgustatud, vaid olen innustatud kõigest sellest, mida Balti börsiettevõtted on teinud, et säilitada sellisel ajal investorite usaldust. Pandeemia ilmestab, kuidas investorid väärtustavad juhtimist, mis võtab lisaks rahateenimisele arvesse ka keskkondlikke ja ühiskondlikke mõjusid. Balti börsiettevõtted on selles väljakutsuvas keskkonnas tõusnud oma ülesannete kõrgusele,“ ütles Nasdaq Baltic Awardsi žürii esimees ja Emerging Markets ESG juht Geoffrey Mazullo. „Palju õnne kõigile võitjatele ja aitäh ettevõtetele, kes konkursil osalesid!“

„Mul on hea meel õnnitleda Nasdaq Baltic Awardsi võitjaid ning ka teisi ettevõtteid, kes on panustanud investorsuhtlusesse, läbipaistvusesse ning samal ajal teeninud investoritele tulu. Ma usun, et Nasdaq Baltic Awardsil kõrgeid kohti saanud ettevõtted on neis valdkondades Balti regiooni vaieldamatud suunanäitajad,“ ütles Nasdaq Tallinna börsi juht Kaarel Ots.

Tallinna Sadam kuulutati võitjaks põhikategoorias „Parimate investorsuhetega ettevõte“. Selle kategooria puhul hinnati nii ettevõtete möödunud kahe aasta investorsuhtluse kvaliteeti kui ka aktsia tootlust. Tallinna Sadam on börsiettevõte aastast 2018, mil ettevõte viis läbi aktsiate avaliku esmapakkumise, milles osales lisaks institutsionaalsetele investoritele enam kui 13 700 jaeinvestorit.

Läti ettevõte MADARA Cosmetics kuulutati võitjaks kategoorias „Parimate investorsuhetega ettevõte First North turul“. Tegemist on Euroopa ühe juhtiva orgaaniliste kosmeetikatoodete brändiga. MADARA on näidanud suurepärast kvaliteeti info avaldamisel ja investorite ning teiste turuosaliste huvi tõstmisel First North turu vastu. MADARA võitis selles kategoorias teist korda järjest.

Läti energiaettevõte Latvenergo võitis esikoha kategoorias „Parimate investorsuhetega ettevõte võlakirjanimekirjas“. Latvenergo puhul tõsteti lisaks investorsuhtluse kvaliteedile esile kõrgetasemelist jätkusuutlikkuse raportit ning ettevõtte jätkusuutlikkuse eesmärkide defineerimist. Võlakirjaturu parimate investorsuhetega ettevõtte tiitli võitis Latvenergo teist korda.

„Aasta maaklerfirma“ kategoorias sai esikoha LHV Pank. LHV Pank on hinnataval perioodil suurendanud kauplemismahtu, pühendunud investorite pidevale teenindamisele, harimisele ja inspireerimisele. Samuti on LHV Pank turutegija mitme ettevõtte väärtpaberile ja panustanud IPOde ja teiseste aktsiapakkumiste korraldamisse. LHV Pank võitis parima maaklerfirma tiitli 7. korda.

„Aasta börsisündmuse“ tiitel anti Ignitis Groupi IPO-le. Tegu on suurima aktsiate avaliku esmapakkumisega Balti börside ajaloos (pakkumise maht 450 miljonit eurot), kus osales lisaks institutsionaalsetele investoritele ka peaaegu 7000 jaeinvestorit üle kogu Baltikumi.

Igas Balti riigis anti välja ka „Aasta artikli“ auhind ajakirjanikule või toimetusele, kes on panustanud üldsuse harimisse kapitalituru teemal. Eestis kuulutati aasta artikliks Äripäeva börsitoimetuse kirjutatud lugu „See on üks väga-väga positiivne suundumus“.

Nasdaq Baltic Awardsi edetabeli selgitas välja kohalikest ja rahvusvahelistest kapitalituru, hea ühingujuhtimise tava ja investorsuhete ekspertidest koosnev žürii. Rohkem saab lugeda: nba.nasdaqbaltic.com. Videoklippe võitjate väljakuulutamisest saab vaadata siit.