Tänavune FinanceEstonia foorum tõstab fookusesse rohefinantseerimise

Tänavune FinanceEstonia konverents toimub 12. mail ja kannab pealkirja „Green Finance Forum“, keskendudes rohefinantseerimise valdkonna avamisele ja tulevikulahenduste otsimisele. Konverentsi täpsem info ja esinejate nimekiri avalikustatakse märtsis.

Tänavune FinanceEstonia konverents toimub 12. mail ja kannab pealkirja „Going Green in Finance: Growth vs Environment – Is There a Conflict?“, keskendudes rohefinantseerimise valdkonna avamisele ja tulevikulahenduste otsimisele. Konverentsi täpsem info ja esinejate nimekiri avalikustatakse märtsis.

Pariisi kliimakokkulepe sõlmiti neli aastat tagasi, kuid tänaseni puudub sektoreid ühendav pikaajaline strateegia ja poliitika. Kogu maailmas kogub üha rohkem populaarsust roheline mõtteviis, põhjamaades kogub üha rohkem populaarsust roheliste võlakirjadega strateegiliselt oluliste ja keskkonnasäästu taotlevate projektide rahastamine, milleni Eestis on veel pikk tee. 

Green Finance Forum tõstatab era- ja avaliku sektori esindajate seas teemana Eestis seni vähe tähelepanu saanud rohefinantseerimise ja selle, kuidas saab era- ja avaliku sektori koostöös muuta majandust pikaajaliselt jätkusuutlikumaks.

Samuti tutvustab foorum rohefinantseerimise instrumente ning näitab, kuidas finantseerimine ja pangad saavad mõjutada keskkonda. Selle taustal annab päevapikkune foorum tervikliku ülevaate sellest, kuidas riik, ettevõtted ja finantssektor aitavad koostöös saavutada seatud kliima- ja keskkonnaeesmärke.