Saame tuttavaks #23: uus liige: IIZI Kindlustusmaakler

Oktoobris astus FinanceEstonia liikmeks IIZI Kindlustusmaakler. Uurisime ettevõtte tegevjuht Igor Fedotovilt lähemalt, millega IIZI tegeleb ning millised on ootused FinaneEstoniaga koostööle.

Oktoobris astus FinanceEstonia liikmeks IIZI Kindlustusmaakler. Uurisime ettevõtte tegevjuht Igor Fedotovilt lähemalt, millega IIZI tegeleb ning millised on ootused FinaneEstoniaga koostööle.

Tutvustage end lühidalt. Millega te tegelete?

Tegeleme kindlustuse vahendamisega alustades eraisikutest kuni suurte ettevõteteni välja. Teisisõnu, aitame klientidel leida ja osta oma vajadustele parimat kindlustuslahendust, nõustame valikute tegemisel ja anname soovitusi. Kui meie korporatiivosakonna töö baseerub peamiselt kliendikohtumistel ja otsesuhtlusel, siis eraisikute ja väikeettevõtete lahendused töötavad automatiseeritult läbi veebi või meie äpi.

Kuna kindlustusel on kaks poolt – ostmine ja tarbimine (kahjud), siis oleme oma klientide jaoks olemas kogu selle tsükli vältel. Ka juriidilises mõttes oleme kliendi esindaja, st kahjude puhul aitame klientidel võimalikult lihtsalt ja muretult olukorda lahendada.

Kui suur teie tiim on? 

Meie meeskond on 95-liikmeline ja me tegutseme üle kogu Eesti.

Kas tegutsete ka Eestist väljaspool?

Meie peamine äritegevus toimub Eestis, kuid IIZI omab ettevõtet ka Lätis ning ärihuvisid ka Soomes. Samas läbi meie suurima omaniku (GrECo Holding GMBH), mis on Austria ja CEE regiooni üks suuremaid kindlustusmaaklerettevõtteid, oleme esindatud veel 16 riigis.

Kes teie kliendid on?

Meie klientideks on nii eraisikud, väikeettevõtted kui ka suurettevõtted. Samuti oleme spetsialiseerunud ka partnerlahendustele, aidates erinevate kindlustusega seotud lahendustega oma partnerite põhiäri toetada ja sellega kliendi lojaalsust tõsta. Meie partneriteks on teiste seas tanklad, autosalongid, finantsasutused, jne. Kuna oleme orienteeritud erinevatele innovatiivsetele lahendustele, siis suudame teenindada väga erinevat tüüpi kundesid. Selle tõenduseks on ka asjaolu, et meil on täna Eesti 160 000 aktiivset klienti ning iga kuu väljastame oma klientidele üle 50 000 kindlustuslepingu. Selliseid mahte on võimalik saavutada ainult läbi väga heade tehniliste lahenduste.

Mis on teie tiimi pikem visioon ja ambitsioon? Kuhu välja tahaksite jõuda?

Iga ettevõtte ambitsioon on kasvada, nii ka meil. Loodame kasvada läbi erinevate innovaatiliste lahenduste. Tahame luua uusi kindlustuse tarbimise harjumusi ja kasutamise viise. Oleme juba 20 aastat olnud selles osas suunanäitajaks ning oleme seda tänaseni. Innovatsioon, uued lahendused, uued tooted, uued harjumused – see on see, mis meid käivitab. Juba täna kasutatakse meie tehnilisi lahendusi ka väljaspool Eestit. Meil on väga äge meeskond ning ma olen kindel, et suudame lähiajal luua nii mõnegi uue kindlustuslahendusega seotud standardi.

Mis on Eesti majanduse suurim väljakutse teie meelest? Kuidas seda ületada?

See on tegelikult laiem teema, kuid mulle tundub, et väärtustatakse palju odavaid lahendusi, soodsaid hindu, tasuta asju, jne. Näen, et selline nö süsteemist raha välja võtmine tekitab vaakumi ja kannatavad kõik selles süsteemis olijad. Näiteks, kui kaupluse eesmärk on müüa kõike hästi soodsalt, siis arvatavasti on ka selles poes töötavate inimeste palgad väiksemad, mis omakorda viib selleni, et nende enda ja pere elujärg ei ole väga hea. Ma ei väida, et kõik peaks olema kallis, kuid tahan öelda, et kõik on omavahel seotud. Me arvame, et inimesed tahavad odavaid asju ja teenuseid, kuid tegelikult otsitakse kvaliteeti. Paraku odav hind ja kvaliteet tihti kokku ei käi. Peame looma rohkem väärtust õiglase hinnaga ja nii tekitame heaolu ka suuremas pildis. Kindlustusturul on alati peamine müügiargument olnud soodne hind, jättes varju selle, mida selle eest tegelikult saadakse. IIZI ei ole kunagi sellega kaasa läinud ning oma teenuste ülesehitamisel oleme lähtunud pigem kliendi soovidest, tarbimisharjumustest jne. Näeme, et see töötab –  inimesed tahavad toimivaid ja häid lahendusi. Aga suures pildis algab selle mure ületamine meie sõnumitest turul, mis peaks muutuma eelkõige sisu ja väärtuse põhiseks.

Kindlustusettevõtteid ei ole FinanceEstonias palju. Miks otsustasite FinanceEstoniaga liituda? Mida liikmelisusest ja koostööst ootate?

Tegelikult ma ei tea ühtegi teist kindlustuse valdkonna ettevõtet, mis oleks FE liige. Aga kuna meie tegevus kvalifitseerub ka finantsteenuse alla, siis juba selle pärast tundus FinanceEstoniaga liitumine õige samm. Lisaks on innovatsioon, eelkõige insurtech valdkond, äärmiselt huvitav. Loomulikult mängis otsustamisel rolli ka võimalus sotsialiseeruda, luua uusi ja tugevdada olemasolevaid kontakte.

Väga huvitav tundub finantstehnoloogia töögrupp ja selles toimuv. Kindlasti oleme valmis olema aktiivsed ning panustama FinanceEstonia tegemistesse.

IIZI tegevuse kohta saad lähemalt uurida siit.