Saame tuttavaks #24: uus liige: Wallester

Oktoobris astus FinanceEstonia liikmeks ka makseasutus Wallester, kes pakub ettevõtetele makselahendusi ja Visa maksekaarte. Uurisime tiimilt lähemalt, millega Wallester tegeleb ning millised on ootused FinanceEstoniaga koostööle.

Oktoobris astus FinanceEstonia liikmeks ka makseasutus Wallester, kes pakub ettevõtetele makselahendusi ja Visa maksekaarte. Uurisime tiimilt lähemalt, millega Wallester tegeleb ning millised on ootused FinanceEstoniaga koostööle.

Tutvustage lühidalt end. Millega te tegelete? 

Wallester on viis aastat tegutsenud Finantsinspektsiooni tegevusloaga makseasutus ning Visa põhiliige. Pakume äriühingutele nn white-label põhimõttel makselahendusi ja aitame neil väljastada uusimate tehnoloogiate järgi valmistatud Visa maksekaarte. Meie tehniline platvorm on nullist üles ehitatud ja pakub mitmesuguseid võimalusi. Pole vahet, kas tegu on start-up’iga või suure ettevõttega – meil on alati õige lahendus olemas. Vajalikud tööriistad, nagu näiteks nn back-office portaal, mobiilirakendus ja API (rakendusliides), on tehnoloogiad, mille üle uhked oleme ja meil on suur rõõm jagada neid kogu ülejäänud maailmaga.

Kui suur teie tiim on?

Hetkel töötab Wallesteri meeskonnas üle 40 töötaja. Me kasvame väga kiiresti ja need numbrid suurenevad ruttu.

Millistel turgudel tegutsete?

Praegu tegutseb Wallester Euroopa Majanduspiirkonnas ja meie peakorter asub Tallinnas. Pakume teenuseid nii reguleeritud finantsettevõtetele kui ka mitte-reguleeritud äriühingutele, mis tähendab, et koostööst meiega saavad kasu erinevad ettevõtted. 

Kes on teie kliendid?

Praegusel hetkel kuuluvad meie portfelli traditsioonilised pangad, neopangad, laenupakkujad ja finantstehnoloogia ettevõte.

Kui mõelda Eesti majandusele laiemalt, siis mis on meie majanduse ja finantssektori suurim väljakutse praegu? 

Me ei saa rääkida kogu Eesti majandusest tervikuna, kuid oleme valmis rääkima oma valdkonnast – makseteenuste sektorist. Eestis peaaegu ei olegi kohalikke makseasutusi, kes pakuvad oma teenused piiriüleselt kogu Euroopas. Enamik kodumaistest ettevõtetest töötavad kas üksnes kohalikul turul või on Eestist ära kolinud. Reguleeritud Eesti finantsettevõtel on Euroopa turule sisenemisel oma jagu raskusi ning riik peaks aitama seda probleemi lihtsustada nii palju kui võimalik.

Miks otsustasite FinanceEstoniaga liituda? Mida liikmelisusest ja koostööst ootate?

Meile on suur au saada FinanceEstonia täieõiguslikuks liikmeks. Ühinemisotsus võeti vastu mitmel erineval põhjusel. See on suurepärane võimalus olla osaline oluliste probleemide lahendamisel Eesti finantssektoris, saada juurdepääsu teabele, mis puudutab finantstehnoloogiat ja muud finantssektori jaoks olulist. See on võimalus laiendada oma ärikontakte ja ehitada üles usaldusväärsed partnerlussuhted.

Wallesteri tegevuse kohta uuri lähemalt siit.